Inredning som faktiskt betyder något för dig

En trend som är mer och mer vanlig i svenska hem är personliga tavlor med text. Detta gäller olika typer av hem – både lägenheter och hus. Det som är spännande är att det också gäller ett stort åldersspann. Många inredningstrender skiljer sig stort mellan åldrarna, men inte denna trend!

Tavla med text

Vad människor väljer att rama in på väggarna skiljer sig givetvis. Men vad som är tydligt är att det är personligt. Det är tydligt att tavlan ska betyda någonting för den som bor i hemmet. Det kan vara ett citat från en favoritförfattare, en favoritartist eller varför inte ett citat av någon historisk person.

Musik är givetvis allra populärast, det är Håkan Hellström, Kent och alla möjliga artister och band. Men utbudet på butiker som säljer tavlor med låtcitat är begränsade. Vad det beror på är oklart.

Bröllopstavlor är populära

En annan trend som är väldigt populära är så kallade bröllopstavlor. Tanken är ungefär densamma som de klassiska födelsetavlorna eller doptavlor som de ofta kallas. Med andra ord att en personlig presentation av olika nyckeltal, om man så vill, porträtteras på en tavla. På en bröllopstavla finns ofta namnen på brudparet, datum & plats för vigseln och även något personligt citat eller låttext.

Trenden tavla med text är fortfarande på uppgång så än är nog inte den absoluta peaken nådd för den här inredningstrenden. Det finns butiker som t.ex. Textart.se som har riktat in sig enbart på citattavlor och tavlor med text. Med andra ord finns det en marknad för den här typen av tavlor och inredningsdetaljer i hemmet.

Så vad väntar du på? Surfa in på dina favoritbutiker som säljer inredning och klicka hem ett gäng tavlor. Kanske kan du vara kreativ och skapa en snygg tavelvägg där hemma?

31 jan 2017