Blogg

Uppfinningen som förvandlar fönstermontering från tvåmansjobb till enmanssysselsättning.

6 aug 2017

Har du provat att montera ett fönster ensam och hålla en karm i både ovankant och underkant och högerkant och vänsterkant och samtidigt försökt trycka in kilar eller dragit i karmskruvarna? Nej naturligtvis inte. Ursäkta den dumma frågan. Ingen har sex händer. Nu går det lättare. Tack vare Winbag behöver man bara två. Och bara vara en person för jobbet.

Winbag är den praktiska reglerbara luftkudden som lätt lyfter 100 kilo och kan användas i fogbredder mellan 2 mm och 5 cm. Med en pump finjusterar man lätt distanser mellan karm och väggöppning och man kan ägna sig åt att fylla med isolering eller fogmassa. Kilar och karmskruvar är överflödiga. En person klarar jobbet. Den smarta luftkudden kommer väl till pass när du vill lyfta eller justera dörrar och fönsterpartier eller justera vitvaror och köksinredning eller t.ex. fixera vid limning. Hos Verktygshandlarn kan du beställa hem ett kit på fyra kuddar eller ett exemplar Winbag. Kommer som ett brev på posten bekvämt och bra.

Inredning som faktiskt betyder något för dig

31 jan 2017

En trend som är mer och mer vanlig i svenska hem är personliga tavlor med text. Detta gäller olika typer av hem – både lägenheter och hus. Det som är spännande är att det också gäller ett stort åldersspann. Många inredningstrender skiljer sig stort mellan åldrarna, men inte denna trend!

Tavla med text

Vad människor väljer att rama in på väggarna skiljer sig givetvis. Men vad som är tydligt är att det är personligt. Det är tydligt att tavlan ska betyda någonting för den som bor i hemmet. Det kan vara ett citat från en favoritförfattare, en favoritartist eller varför inte ett citat av någon historisk person.

Musik är givetvis allra populärast, det är Håkan Hellström, Kent och alla möjliga artister och band. Men utbudet på butiker som säljer tavlor med låtcitat är begränsade. Vad det beror på är oklart.

Bröllopstavlor är populära

En annan trend som är väldigt populära är så kallade bröllopstavlor. Tanken är ungefär densamma som de klassiska födelsetavlorna eller doptavlor som de ofta kallas. Med andra ord att en personlig presentation av olika nyckeltal, om man så vill, porträtteras på en tavla. På en bröllopstavla finns ofta namnen på brudparet, datum & plats för vigseln och även något personligt citat eller låttext.

Trenden tavla med text är fortfarande på uppgång så än är nog inte den absoluta peaken nådd för den här inredningstrenden. Det finns butiker som t.ex. Textart.se som har riktat in sig enbart på citattavlor och tavlor med text. Med andra ord finns det en marknad för den här typen av tavlor och inredningsdetaljer i hemmet.

Så vad väntar du på? Surfa in på dina favoritbutiker som säljer inredning och klicka hem ett gäng tavlor. Kanske kan du vara kreativ och skapa en snygg tavelvägg där hemma?

Allt börjar med tomtplanering

21 apr 2015

Det enda sättet att få ett hus exakt som man vill ha det är att bygga det från grunden. Det finns mängder av ”nyckelfärdiga” hus till fast pris som man kan välja mellan hos ett flertal husleverantörer. Många gånger går det även att utgå från dessa färdiga modeller och modifiera dessa.

Men det finns ett uttryck som heter ”Huset kan man ändra på – men inte läget”. Det betyder att man bör vara än mer noga med att välja tomt och skapa förutsättningar där. Familjen ändras med åren och huset kan behöva byggas om. Men läget är som det är.

När man hittat sin drömtomt och bestämt sig för vilket hus som ska byggas på tomten är det första man bör göra att genomföra en tomtplanering.

Tomtplanering – Hur?

Precis som att man vill se ett hus på bilder från olika vinklar för att kunna bestämma sig för vilken modell som ska väljas så bör man vara lika noga med tomten. Här är det viktigt att göra en snygg ritning som avbildar trädgården och att man därifrån jobbar vidare med frågor som ”Var ska huset stå?” och ”Hur ska resterande yta användas?”.

Ett tydligt sätt är att göra en modell av gården på ett A3-ark. Sedan göra små bitar av kartong som symboliserar garage, hus, altan osv. Detta då skalenligt så att det blir tydligt vad som får plats var. Just genom att ha lösa delar kan man flytta om dem på ett lättare sätt än om man enbart skissar upp tomten.

En fördel är även att ta hjälp av en tomtplanerare. Företaget AK Entreprenad i Stockholm kan exempelvis hjälpa till. Om en entreprenör kommer att anlitas är chansen stor att de även kan hjälpa till med planeringen och komma med konkreta tips. Man kan även i detta läge fråga en trädgårdsarkitekt i det fall man har tänkt ha en mer avancerad trädgård.

Den stora fördelen med att planera allt från början är att schaktmaskiner och grävskopor kan skapa de ytor som sedan ska användas för allt mellan altan till trädgård. Detta i ett läge då det varken står hus eller garage i vägen.

Kan en billig bäddmadrass vara bra?

11 aug 2014

De flesta är medvetna om att riktigt bra madrasser för det mesta kostar en bra slant. Samtidigt så märker man hur vissa varumärken anses bättre bara för att har ett visst namn, och man kan nog säga att det många gånger är så att man betalar mer för ett visst märkes goda rykte. Den som behöver en ny bäddmadrass bör tänka igenom syftet. Man måste ju inte ha samma kvalitet för en gästsäng eller till ett barn som snart behöver en ny madrass på grund av spill, och då kan man gott satsa på en variant som är billigare men ändå bra. Läs om bäddmadrass här.

Spara pengar på bäddmadrass

Det finns pengar att spara på billigare bäddmadrasser och särskilt om man väljer att handla kvalitet online via butiker som Zomna.se. Innan man ser på priset för en bäddmadrass så ska man dock vara säker på att man verkligen köper rätt modell. Förutom saker som storlek och passform till den säng man har så är det förstås viktigt att betänka material. Om madrassen ska vara till ett barn som fortfarande råkar ut för små olyckor nattetid så är det bra med en version som är lätt att göra ren. Till detta kan man förstås lägga sängskydd för att ge madrassen ett längre liv och en fräschare känsla.

Handla online

En del tror att det är så mycket svårare att handla saker som sängar och madrasser på nätet men så är inte fallet. Visst, du kommer inte att kunna prov-ligga bäddmadrassen då du handlar den online men det här bör inte vara några problem för den som ändå vet litegrann om madrasser sedan tidigare. Det du inte vet kan du snabbt lära dig online via smarta guider och forum där andra diskuterar olika modeller och märken. Om du finner en bra bäddmadrass som inte kostar så mycket så behöver du inte misstänka att priset beror på att den inte erbjuder en hög kvalitet. Se hellre på informationen omkring struktur och material för att avgöra om det här blir ett bra köp som kommer att möta dina behov.